Allergiák: pollen, étel, környezeti allergiák, stb.

Az MSM-nek komoly szerepe van a különböző allergiás reakciók enyhítésében és felszámolásában. Egészen konkrétan az MSM hatékony olyan allergénekkel szemben, melyek akár belélegzéssel, bőrünkkel való kapcsolattal, étellel való bejutással vagy fertőzéssel kerülnek a szervezetünkbe.

Az allergia nem más, mint a szervezetünk reakciója valami idegen folyamatra vagy idegen anyagra. Idegen fehérjék és szabad gyökök támadják meg a szervezetet, amelyekre a test reakciókkal felel. Ilyen reakciók a tüsszentések, a zihálás, a bedagadt, vörös szemek, stb.

Amikor MSM-et használunk, sejtjeink fala áteresztőbbé válik, aminek hatására ezeket a méreganyagokat a szervezet könnyebben ki tudja “mosni”.

Képzeljük el, hogy az emberi test úgy van programozva, hogy minden 12 órában kimossa a sejtjeink nem kívánatos tartalmát.

Amikor nem táplálkozunk megfelelően és kén (MSM) hiányosak vagyunk, a sejtfalaink nem rugalmasak és áteresztőek és a szervezet hiába küldi a programozott tisztítást, ha a falakon nem jut be a tisztítófolyadék és főleg nem jut ki onnan a méreganyaggal együtt.

Kell egy pár hetes MSM használat, mire a sejtek falai felpuhulnak és a 12 óránkénti (napi 2) tisztításnak köszönhetően minden sejtünk megtisztul a betolakodóktól. Amint ezt a szintet elérjük, az allergiánk megszűnik.

Környezeti allergiák: a por, pollen, gyapjú, atka, kutya/macska szőr, toll, stb. Az MSM enyhíti vagy teljesen meg is szünteti, akár már napi 1000 mg-nál.

Sok felhasználó arról számol be, hogy nem egyből szűnik meg az allergia, de szinte napok alatt érzékelik, hogy kevesebb gyógyszer is elegendő, majd pár hét folyamatos használat után el is hagyják gyógyszereiket.

Asztmás vagy szénanáthás betegek szintén nagyon komoly javulásról számolnak be, ha némelyiküknél nincs is teljes gyógyulás, harmad annyi gyógyszerrel és kontrollálható tünetekkel kell csupán együtt élniük az MSM-nek köszönhetően.

Étel és gyógyszer allergiák: azok a személyek, akik olyan gyógyszerekre allergiásak, mint pl. az aspirin vagy más nem szteroid alapú gyulladáscsökkentő gyógyszerek (indometacin, ibuprofen, stb), illetve antibiotikumok, vagy ami talán még rosszabb és étel allergiájuk van (gabona, garnélarák, tej, stb), rengeteget profitálhatnak az MSM-ből. Arról számolnak be a már gyógyult betegek, hogy csökkent vagy teljesen meg is szűnt az allergiájuk akár már napi 1000 mg MSM használata mellett.

Az MSM életmentő is lehet, mert ha MSM-mel meg tudjuk szűntetni az allergiás reakciókat, a beteg képes lehet befogadni életmentő gyógyszereket, hatóanyagokat.

Asztma: az asztma olyan krónikus betegség, amely a légutak nyálkahártyájának gyulladásából fakad. A gyulladás miatt a légutak igen érzékenyek és erősen reagálnak olyan anyagokra, amelyekre egyébként allergiásak vagyunk, vagy amelyek irritálják a tüdőnket.

Az MSM segíti azt a sejtújulást, amivel a tüdő sérült szövetét helyre tudja állítani a szervezet, helyreáll a tüdő rugalmassága, ami elengedhetetlen a megfelelő levegő és oxigén áramlásához. Az MSM táplálja a masztocita sejteket (szöveti hízósejtek, melyek elősegítik a szövetgyógyulást), aminek köszönhetően kevesebb hisztamint fognak kibocsátani.

A hisztamin az allergiás rohamok alatt hirtelen és nagy mennyiségben szabadul fel a hisztamin, és közvetítő anyagként játszik szerepet a kóros megnyilvánulások kialakulásában (pl. anafilaxiás sokk, allergiás orrnyálkahártya-gyulladás, Quinke-ödéma).

Az MSM hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.

Az MSM-nek magas a hatékonysága asztma esetén, és az esetek 70%-ánál teljesen megszünteti az asztmát.

A teljes megszüntetéshez sokszor hónapok is kellenek, maximum 6 hónap, mivel itt egy komoly méregtelenítés, majd sejt újjáépítés és gyulladáscsökkentés megy majd végbe, nem pedig a tünetek elnyomása.

A tünetek csökkenése már pár hét után elkezdődik, így nem nehéz kitartani a gyógyulás hónapjaiban.

Share Button