Belgyógyászati állapotok:

 • székrekedés
 • paraziták
 • tüdőtágulat
 • cukorbetegség
 • candida
 • méreganyag felhalmozódások
 • gyomorsav túltengés és gyomorégés
 • fekélyek
 • krónikus fáradtság

A. Hatékony a bél,- és gyomorpanaszok enyhítésében: hasmenés, székrekedés, gyomorsav túltengés, gyomorfekély, gyomortáji fájdalmak, gyomor belsejét bélelő nyálkahártya gyulladása

Hatékony a parazita okozta, mikrobiális és gombás fertőzések terén is a bélrendszerben és a húgyúti rendszerekben.

A felhasználók folyamatosan arról számolnak be, hogy sokkal éberebbek az MSM-től, jobb a koncentráló képességük. Javul a kedélyállapotuk, gyorsabban és hatékonyabban cselekszenek.

Emfizéma (tüdőtágulat): a tévhittel ellentétben, nem csak dohányzástól alakulhat ki. Lovak és kutyák is gyakran szenvednek tőle, pedig ők egészen biztosan nem dohányoznak.
A tüdőtágulat, ami sokszor együtt jár az asztmával vagy hörghuruttal, egy súlyos kén-hiányos állapot, ezért megfelelő MSM pótlással visszafordítható a folyamat.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a dohányzás által kiváltott tüdőtágulatot is képes megszüntetni az MSM.

Az MSM hozzájárul a sejtek méregtelenítéséhez. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk szervezetünket méregteleníteni, a következő feltételek szükségesek:

 • napi min. 2 liter tisztított víz fogyasztása
 • szükség esetén méregtelenítő étrend kiegészítő használata (alga, búzafű, stb.)
 • áteresztő sejtek, amit az MSM biztosít. Ahhoz, hogy a víz és az alga bejusson a sejtekbe és a sejten belüli méreganyaggal együtt ki is tudjon onnan jönni, áteresztő sejtfal szükséges.

Áteresztő sejtfallal képesek vagyunk valóban méregteleníteni, illetve több oxigénhez jutnak a sejtjeink. Mert ne feledjük: ha nem kellőképpen áteresztő a sejtfalunk, kevesebb oxigén és tápanyag jut be. Ugyanakkor, a már bent lévő méreganyag nem képes kijutni, hiába iszunk és fogyasztunk jobbnál jobb méregtelenítő készítményeket.

Diabétesz (I.R.): még a cukorbetegeknek is jelenthet segítséget az MSM. Az MSM úgy tud hozzájárulni az egészséges vércukor szabályozáshoz, hogy gondoskodik az inzulin és a glükóz könnyű sejtbejutásáról. Amennyiben a hasnyálmirigy sérült vagy gyulladt, az MSM részt vesz a helyreállításában.

Amikor valaki súlyosan kén-hiányos, a sejtjeinek a fala nem lesz kellően rugalmas és áteresztő, ennek hatására a véráram által szállított inzulin és a glükóz nem képes bejutni a sejtekbe megfelelő mennyiségben. A végeredmény magas vércukor és magas vér inzulin szint lesz, miközben a sejtek „éhesen” maradtak és a szervezetnek nincs tápláléka, energiaforrása. A hasnyálmirigy igyekszik kompenzálni és túltermelésbe kezd, mert a sejtekben még mindig nincs cukor…

Mert csak az számít, hogy mi van vagy mi nincs a sejtjeinken BELÜL!

Tanulmányok és kísérletek azt mutatják, hogy amikor MSM-et kap a páciens, a sejtfalak áteresztővé válnak és végre bejut az inzulin és vele a glükóz. Ennek köszönhetően a hasnyálmirigy helyzete is normalizálódik (mellesleg a hasnyálmirigy inzulintermeléséhez kénre van szükség), mert nem kell túltermelnie tovább.

A rend helyreáll, a hasnyálmirigy normál ütemben termel (és tud termelni erőfeszítés nélkül, mert van rendelkezésre álló kén), a megtermelt üzemanyag bejut a sejtekbe, a szervezetnek van energiaforrása és a páciens szénhidrát-anyagcseréje normalizálódik.

E. Az MSM segít fenntartani a megfelelő pH-egyensúlyt.
Segít fenntartani a teljes test sav-lúg egyensúlyát, szabályozza a vérünk és a szöveteink pH értékét, így megakadályozza a Candida létezését és életben maradását a beleken kívül.

Az MSM részt vesz a sejtek regenerációjában és az új sejtek létrehozásában.

Az MSM képes enyhíteni, sőt megszűntetni a krónikus székrekedést. Idős emberek millióinál tapasztalják a világ minden pontján, az erre vonatkozó adatok nagy többsége kórházakból és idősek otthonából származik.

Az MSM bizonyítottan csökkenti, akár meg is szüntetheti a horkolást.

Megnövekedett energia és anyagcsere – mivel az MSM méregtelenít, illetve segítségével több oxigén jut a sejtekbe, erőteljesen energizál és gyorsítja az anyagcserét.

Székrekedés – a székrekedés egy komoly probléma és a kellemetlenségen túl, fáradtságot, depressziót és fájdalmat is okozhat. Ennek megszüntetése elengedhetetlen egy egészséges szervezethez. Az MSM mindennapi alkalmazása megszünteti a krónikus székrekedést.

Share Button