Mi az az MSM?

Az MSM egy olyan szerves kén vegyület, amely jelen van minden élő organizmusban (növények, állatok, emberek). Egész pontosan az emberi szervezet 4. legfontosabb tápanyaga.

Fehér színű, szagtalan, kristályos szerkezetű és nagyon keserű ízű ásványi anyag. Ha szigorúan nézzük, az MSM egy biológiailag elérhető, azaz szerves kén vegyület.
A kén bizonyos ételeink egyik fő alkotórésze, és az egyik leguralkodóbb anyag az emberi szervezetben.
Az MSM legismertebb tulajdonsága, hogy képes az emberi szervezetben gyulladást csökkenteni és fájdalmat is csillapítani. Olyan betegeknél, akik kitartóan használják, akár a fájdalomcsillapítóik és gyulladáscsökkentőik lecsökkentése és elhagyása is lehetségessé válik idővel.

Egyszerűen és lényegre törően megfogalmazva: az MSM az egyik legjelentősebb felfedezés a C-vitamin óta! Csodálatos hatóanyag, emberek száz milliói áldják a nevét az egész világon.

  • Valójában inkább étel kategória, mint étrend kiegészítő! Ha nem lenne túlgazdálkodás és nem főznénk és tartósítanánk minden élelmiszert, akkor magunkhoz vennénk alapvető táplálkozással, ahogy megtettük annak idején barlanglakó korunkban is.
  • Az MSM az egyetlen formája a szerves kénnek, amelyet az emberi test képes magáévá tenni.
  • Például a fokhagymáról ma már mindenki tudja, hogy nagyon egészséges, csak azt nem tudják, hogy vajon miért az? A megoldás: a magas kéntartalma miatt! (A jellegzetesen kellemetlen szagú zöldségek ként tartalmaznak.)
  • Az MSM vegyület minden élő organizmusban jelen van, legyen az növény, állat vagy ember. Nincs élet szerves kén nélkül!
  • Mi főleg növényekből tudjuk magunkhoz venni, már ha az adott növényt nem dolgozzuk fel, és nem főzzük meg! Amint megfőzzük, megsütjük, tartósítjuk, tároljuk stb úgy a kéntartalom rögtön elillan.
  • Jogosan merül fel a gondolat: mit okozhat az, ha kénhiányosakká válunk? A válasz: Bajt! Nincs visszaút, vagy pótoljuk a szerves ként természetes MSM formában vagy kénhiányosak leszünk, aminek belátható időn belül bizony következményei lesznek…
Share Button