Az MSM nem egy vitamin és főleg NEM gyógyszer!

Csupán egy szerves kén vegyület, ami amúgy is jelen van az élő szervezetben, csupán nem megfelelő koncentrációban köszönhetően a modern életmódunknak és a túlgazdálkodásunknak.
Az MSM szagtalan, nem okoz bélgázt vagy testszagot, ami amúgy jellemzi a többi, régebben alkalmazott kén vegyületet (DMSO).
A körmünkért és hajunkért felelős keratin képződése MSM-függő.
Ráadásul az MSM szintén létfontosságú az enzimek többségének katalitikus funkciójáért (glutation->C-vitamin).
Már jól látszik, hogy az MSM sokkal fontosabb az antioxidáns-hálózatban, mint azt ezelőtt gondoltuk.
Rengeteg kutatás és tapasztalat azt igazolja, hogy az öregedéssel csökken az MSM szintünk.
MSM pótlással gondoskodni tudunk a testünk méreganyagainak könnyebb és hatékonyabb kivezetéséről, az étel allergiáink enyhítéséről, gyulladásunk csökkentésről vagy fájdalmaink megszűntetéséről.
Az emberek többsége nem kíván vagy nem képes élelmiszereket nyersen magához venni, főleg nem nap, mint nap, ezért arra jutottak a kutatók, hogy a modern életmódunknak köszönhetően kialakult súlyos kén hiányt muszáj ellensúlyozni azáltal, hogy magunkhoz vesszük étrend kiegészítő formájában.
Az MSM pótlásáról úgy tudunk gondoskodni, ha organikus formában magunkhoz vesszük, pl. krém formájában.
Véletlenül sem gyógyszer, éppen ezért ugyanúgy alkalmazandó és ugyanannyira biztonságos, mint más ásványi anyag alapú étrend kiegészítők.
Az MSM-nek van az egyik legalacsonyabb toxicitása a biológiai és gyógyszertani világban. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a mérgező hatása megegyezik a víz „mérgező” hatásával. Azaz nem vállalunk több kockázatot az alkalmazásával, mint amikor vizet iszunk vagy vízben fürdünk.

Figyelem: csak megbízható forrásból vegyünk magunkhoz MSM-et! A valódi organikus MSM tipikusan amerikai, kanadai, skandináv fenyőkből van kivonva, egy ún. lignin nevű vegyületből.
A nemzetközi piacon megtalálhatóak kínai vagy indiai származású olcsó MSM termékek, melyeket fosszilis tüzelőanyag forrásokból állítanak elő és, ezáltal nem csak rossz minőségűek, kevés hatóanyaggal rendelkeznek de nem organikusak, és még tartalmazhatnak üzemanyag-adalékokat és nehézfémeket is.

Szájon át vagy krémben?

MSM pótlásTöbb indok is szól a krém formátum mellett:

  • Az MSM-nek ugyan nincs szaga, ugyanakkor nagyon erős keserű íze van! Vízben, narancslében feloldva kellene meginni étkezések közben, ami nem könnyű feladat. Nagyobb mennyiségeknél némi gyomor irritációt is okozhat.
  • Mindennek, amit az emésztőrendszerünkön keresztül viszünk be, egy része elvész. Ez pedig azt jelenti, hogy számolva a veszteséggel, annál több hatóanyagot kell bevinnünk, hogy egy szükség dózis érjen célba.Éppen ezért, egyre több hatóanyagot (természetes és szintetikus) világszerte próbálnak bőrön keresztül bejuttatni. Ez nem mindennél lehetséges, csak olyan hatóanyagoknál, amelyek képesek áthatolni a bőrön. Az MSM egyetlen pillanat alatt hatol át az emberi bőrön, úgyhogy az MSM bőrön keresztüli adagolása abszolút ideális.Így megkíméltük az emésztőrendszert, nincs keserű íz és elegendő volt pont annyi hatóanyagot bevinni, amire szükségünk van.

    Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az érintett területre vagy annak környékére kenjük a krémet, jól bemasszírozzuk, ami utána pillanatok alatt áthatol a bőrön és útnak indul a véráramba, a szöveteinkbe és sejtjeinkbe.

  • Egyszerű, kényelmes és még a bőrünk is puhább, egészségesebb lesz tőle.
Share Button